אוכל מנחם

מתכונים שעושים הרגשה של בית - תבשילים, קדירות ומרקים:

בית ממולא/ בצלים ממולאים עם טוויסט הודי - סיפור קצר על המשפחה האלטרנטיבית שלי בעיר הגדולה, ומתכון לבצלים נפלאים עם תבלינים הודיים שמפיצים ריח משכר.

איך זה שכוכב אחד מעז?/ תבשיל בשר בקר בניחוח אסייתי- בהשראת אחד מבתי האוכל האהובים עליי בעיר, דה באן, קבלו מתכון לבשר בקר בבישול ארוך עם ניחוח מטריף של אניס, אשר משמש כמילוי נהדר ללחמניות מאודות.

סליחה, יש לי טורטליני במרק - רציתי להכין מרק וגם פסטה לארוחת שישי. התוצאה? מרק עם כיסוני בשר. נשמע אשכנזי? אולי קצת, אבל התיבול מאזן את זה.

סערה בכוס מרק - המרק המנחם האולטימטיבי: כתום, מתקתק, חרפרף ועתיר פחמימות.

כופתאות של גשם - ניוקי נימוחים ותבשיל בקר ביין אדום וירקות. צריך להגיד יותר מזה?

צידה לדרך - פוסט על פשרה שהיא גם מנחמת ועל דרך משותפת. מנה שהיא תוצאה של מסעות: ניוקי ברוטב שמנת עם פסטו של כוסברה, שקדים והל.

חמין וטעים - זו לא שבת חורפית בלי ריח של חמין שממלא את הבית החל משעות הבוקר. מומלץ להגיש במיוחד לפני שנ"צ ארוך ומפנק במיוחד.

בוא הביתה - "הלחם הוא רק מעטפת רגשית" (מתוך הפוסט). קערת לחם עמוסה בתבשיל בשר בקר עם בטטות וערמונים. אידיאלית כאשר רוצים להעביר מסר של חום, געגוע שבא על סיפוקו ואהבה דרך האוכל.

ג'אם סשן קולינרי - במסגרת שיתוף הפעולה עם אמיר, חבר טוב ובשלן מעולה, הצלחתי לחלץ ממנו מתכון לפוקאצ'ה מושקעת. מה מסמל בית יותר מלחם?

סיר ההפתעות - בקיצור, פויקה ביתי.

האדום האדום הזה - השורשים שלי הם צרפתיים (או לפחות כך אני רוצה להאמין. לפחות יש לי דרכון שיכול להעיד על זה), ולכן גם הבישול של אמא שלי מושפע במעט ממוצאה. זהו מתכון לביף בורגיניון היישר מהפרובנס (עם כמה התאמות לצורך שמירה על כשרות).

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה