הום-מייד פסטה

איך מכינים הום-מייד פסטה?

בלי עין הרע/ ניוקי סלק עם קונפי שום ירוק, אספרגוס וריקוטה - לקראת שבועות, הכנתי ניוקי סלק בליווי אספרגוס על הפלנצ'ה, ריקוטה פרסקה, קונפי שום ירוק ופיסטוקים קצוצים. הניוקי עצמם אפילו טבעונים (ללא ביצה), ואם מוותרים על הריקוטה, אז המנה כולה טבעונית.

שיעור בצניעות/ טורטליני שום ותרד עם זוקיני צהוב - לאחר שחיפשתי השראה בעולם המחול, מצאתי אותה דווקא בדוכן ירקות בשוק מחנה יהודה. פוסט שכולו שיר הלל לשום, חומר הגלם העיקרי במנה שאפילו משתלב בתוך בצק הפסטה.

הדודים מאמריקה - חברים מאמריקה הרחוקה קפצו לארוחת ערב, ואני החלטתי על מנת פסטה מרשימה: רביולי במילוי סלק וריקוטה המוגש עם קרם בטטה לבנה. איך עושים את זה?

כופתאות של גשם - בסופ"ש חורפי למדי, בחרתי להכין תבשיל קדירה עם.. ניוקי, המוגש בקערות עמוקות.

סוף שבוע של אוכל - הוריי נתנו לי במתנה בוטרגה. למי שלא מכיר, מדובר בביצי דגים מיובשות מדרום איטליה ו/או צפון אפריקה. זהו חומר גלם יקר למדי, אך הוא נחשב לתענוג של ממש. המחשבה על דרום איטליה הביאה אותי להרכיב מנה של פסטת סלק עזת צבע המוגשת עם עגבניות צלויות, עשבי תיבול ושמן זית בנדיבות. וכמובן, בוטרגה מגוררת מעל.

צידה לדרך - פוסט על פשרה שהיא גם מנחמת ועל דרך משותפת. מנה שהיא תוצאה של מסעות: ניוקי ברוטב שמנת עם פסטו של כוסברה, שקדים והל.

פסטה בל'כמון - הפעם אינטרפטציה קצת שונה למתכון טוניסאי של תבשיל בקר עם המון כמון והמון שום. במקום להגיש את התבשיל עם פחמימה בצורה של חלה, אני מציע דווקא פחמימה בצורה של פסטה טרייה.

צנצנות/ רביולי פקיילה - במסגרת פרויקט הגמר של קורס צילום האוכל בו השתתפתי, הכנתי רביולי מפקיילה (תבשיל תרד טוניסאי עם בשר בקר ושעועית לבנה). איך זה יצא?

תגובה 1: