יום שני, 22 בנובמבר 2010

אורז ושאר ירקות

מקרר מלא בירקות הוא מעורר השראה. אחד האתגרים המספקים, הוא להצליח לבחור את הירקות הנכונים וליצור מהם תבשיל המכיל מגוון צבעים, ריחות וטעמים. הכיף הוא שניתן להגיע לאינספור ווריאציות ואינספור תיבולים, ולרוב התוצאה תהיה מספקת. אחד הניסיונות שלי בנושא מובא לפניכם. לבשל ולהגיש על מצע אורז לבן. פשוט, משביע וטעים. אני מקווה.

מצרכים (4 מנות):
  • שעועית ירוקה טרייה או קפואה (כמות לפי הטעם)
  • 5-6 פרחים של כרובית
  • בצל בינוני
  • 3 שיני שום
  • כרישה
  • פטריות
  • 3-4 עגבניות
  • חצי פלפל חריף טרי (לא חובה)
  • שמן זית
  • קארי ירוק (אופציונלי)
  • מעט כמון
  • מעט פפריקה חריפה
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:
מחממים כף שמן במחבת, ומוסיפים את הבצל החתוך (אפשר לחתוך לרצועות או קוביות גדולות). לאחר כדקה, מוסיפים את שיני השום הקצוצות. חותכים את הפטריות לאורך (לא לחתוך דק), ומוסיפים למחבת. לאחר שהפטריות משחימות מעט, מוסיפים את השעועית הירוקה (במידה והיא טרייה, היא מגיעה בצורתה השלמה. יש לחתוך אותה לחתיכות קטנות יותר). חותכים את הכרישה לטבעות ומוסיפים. במידה ומחליטים ללכת על הקארי הירוק, מוסיפים אותו כעת ומערבבים.

חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, ומוסיפים למחבת.


שוטפים היטב את פרחי הכרובית, ומוסיפים לתבשיל. מוסיפים את הפלפל החריף (אם רוצים) ואת שאר התבלינים: מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה וכמון.


מוסיפים כחצי כוס מים רותחים, מערבבים היטב, מנמיכים את האש ומכסים את המחבת. יש לבשל כ 10-15 דקות, עד אשר השעועית הירוקה והכרובית מתבשלות.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה