יום רביעי, 13 באוקטובר 2010

קוק(וס) בצהריים

שווקים, או ליתר דיוק הדימוי הרומנטי שהוצמד להם בשנים האחרונות, מעוררים תחושות מסוימות של נוסטלגיה, צבעוניות ופשטות. אישית אני לא חובב מושבע של ההמון הצפוף, ובכל זאת גם אני נדבק באותם רגשות מעוררים. אני מדמה עצמי לצעיר אירופאי שחש אל השוק בצהרי היום כדי לרכוש מן הסחורה הטרייה, ולהתקין לעצמו ארוחה מרשימה. לרוב דרושות שתיים-שלוש צעקות קולניות בשילוב עם מוכרת הלחם שלוקה בנפשה כדי להחזיר אותי למציאות.
כך היה גם היום כאשר שותפיי ואני צעדנו בהנאה לחה בשוק הכרמל. השוק עשה את שלו, התיאבון התעורר וחזרנו הביתה עמוסים בכל טוב. המטרה שעמדה לפנינו: תבשיל חלב קוקוס עם ירקות כתומים, והתוצאה לפניכם. מנה חריפה, חמה וגם חורפית במידה מסוימת.
מצרכים (4 מנות):
  • דלורית (קטנה עד בינונית) חתוכה לקוביות
  • בטטה קטנה חתוכה לקוביות
  • בצל שאלוט קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות דק
  • ג'ינג'ר טרי (כמות לפי הטעם)
  • פלפל אדום חריף קצוץ (אופציונלי, כמות לפי הטעם)
  • כרישה חתוכה לטבעות (החלק הלבן בלבד)
  • חלב קוקוס (קופסת שימורים אחת)
  • כף סויה
  • כף שמן זית
  • מעט פלפל שחור
  • כוסברה (אופציונלי)
  • בוטנים קצוצים (אופציונלי)
  • אורז לבן
אופן ההכנה:
  • מחממים במחבת גדולה ועמוקה את שמן הזית. מוסיפים את שיני השום, וכן את בצל השאלוט. מאדים כדקה, ולאחר מכן מוסיפים את הפלפל האדום.
  • ממשיכים לאדות, ומוסיפים גם את הכרישה החתוכה. קוצצים את הג'ינג'ר מעל באמצעות פומפייה, וממשיכים לערבב. מוסיפים את הכרישה.
  • מוסיפים את הדלורית והבטטה. מערבבים טיפה.
  • שופכים את חלב הקוקוס, ומערבבים היטב. מוסיפים מעט סויה.
  • מכסים את המחבת.
  • בזמן הזה התבשיל אמור להצטמצם. ניתן לכבות את האש ברגע שהירקות הכתומים התרככו.
  • במקביל, מכינים בסיר אחר אורז לבן.
אופן ההגשה:
  • יוצקים את התבשיל מעל קערה עמוקה מלאה באורז. מעל ניתן לפזר מעט עליכוסברה טריים, והמחמירים יכולים להוסיף גם בוטנים קצוצים.
כמו כל מנה אחרת, גם זו ניתנת לשדרוג או שינוי. ניתן למשל להוסיף לתבשיל נתחים קטנים של פילה עוף או בקר.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה