יום שלישי, 14 באוגוסט 2012

חלום ליל קיץ

הסופ"ש נדדתי הרחק מתל אביב אל תוך ליבה של ראשון לציון. נחתתי היישר בביתה של אישה יקרה אשר נושא הבריאות יקר לליבה. הצצה חטופה למקרר חשפה כמויות לא מבוטלות של קטניות, ירקות ועשבי תיבול. הצצה נוספת למזווה חשפה מוצרי מזון אורגנים, שמני זית ואבוקדו ובעיקר את העדרו של הגלוטן. כאשר מוצ"ש הגיע, והבריזה הראשל"צית שהנעימה את זמננו לאורך היום שככה, החלטתי על מנה קייצית קרירה, קלילה וכמובן בריאה: סלט לבבות ארטישוק על מצע יוגורט כבשים. 

מצרכים (2 מנות):
  • 7-8 לבבות ארטישוק
  • גבעול כרישה
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק
  • חופן גבעולי פטרוזיליה
  • חופן גבעולי כוסברה
  • כוס גרגירי חומוס מבושלים
  • חצי לימון
  • שמן זית
  • יוגורט כבשים
  • מלח ופלפל שחור

מכינים את לבבות הארטישוק. במידה ומשתמשים בלבבות ארטישוק קפואים יש לבשלם במים רותחים במשך 7-8 דקות. לאחר מכן מחממים שמן זית במחבת, וחוצים את הלבבות לרבעים

מטגנים את לבבות הארטישוק עד להזהבה

מוסיפים את הכרישה (חתוכה לטבעות) ועשבי התיבול (פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק קצוצים דק) מערבבים היטב, וממשיכים "להקפיץ" על המחבת למשך כשתי דקות

מוסיפים את גרגירי החומוס וממשיכים בהקפצות
מורידים את המחבת מהאש, וממתינים שיתקרר לטמפרטורת החדר. סוחטים חצי לימון, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.

מניחים שתי כפות יוגורט כבשים בכל צלחת

מסדרים את הסלט על גבי היוגורט ומגישים. בתאבון!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה