יום ראשון, 16 במרץ 2014

פסטה בל'כמון

באחד מימי שישי האחרונים, ההורים התלוו אליי לסיבוב השבועי בשוק. מעבר להנאה בקניות שלא עולות לי כסף, היתה לצידי גם העין המבינה של אמא שלי. ניצלתי את ההזדמנות, ולקחתי אותה לעזור לי לבחור בשר לשבת.

יש לי רתיעה מסוימת לקנות בשר בשוק, אבל ההייפ סביב האטליז החדש שהתמקם לו ברחוב יום-טוב והעובדה שיש לי אמא לצידי הכניסו בי אומץ. "מיט מרקט" הוא הבייבי של יניב בר נור, עו"ד לשעבר שהחליט להגשים חלום ואת אהבתו לבשר. מעבר למכירת נתחי בשר משובחים (ואם אמא אמרה, אז אמא יודעת) במחירים סבירים מאוד, פועל במקום גם חלון קטן שמגיש תבשילי בשר מתחלפים.

תוך כדי הקנייה, ובזמן שאמא שלי מתייעצת עם הקצב איזה נתח לבחור, הסתבר לנו שהקצב הוא בעל המקום. עורך הדין המקסים הזה מדבר לא מעט, ומאבחון ראשוני גם מתקשה (בצורה חיננית למדי) לשמור על קשב רצוף. למרות שתכננתי להכין עם הבשר תבשיל סטנדרטי של יין אדום וירקות שורש, הוא דווקא המליץ על תבשיל כמון, צפון אפריקאי קלאסי, לצד חלה טובה. מה אני אגיד? הצליח לשכנע אותי. אמא ישר שלפה מהראש את המתכון שלה לתבשיל "בל'כמון", את "החלה הטובה" החלפתי בפסטה והרי לנו תבשיל טליאטלה פיקנטי מתובל היטב בשום ובכמון. זהו לא פוסט שיווקי או פרסומי, ואני מעיד ביושר שהבשר היה מצוין. נראה לי שמצאתי את האטליז הקבוע שלי.

מצרכים (2-4 מנות):
  • 500 גרם בשר בקר חתוך לקוביות (השתמשתי באונטריב, כלומר צלעות. ב"מיט מרקט" הוא נמכר ב-65 ש"ח לקילו)
  • 7-9 שיני שום (או כמה שרוצים)
  • כמון
  • חצי כף פפריקה מתוקה\חריפה (עדיף חריפה)
  • אריסה
  • חצי גמבה אדומה
  • 2 עגבניות טריות
  • שמן זית
  • מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מקלפים וקוצצים את שיני השום. אפשר כמובן גם לכתוש. השתמשתי ב-7 שיני שום, כי אני מאוד אוהב שום. אפשר כמובן בפחות, ואפשר כמובן ביותר. עם 7 שיני שום יצאה תוצאה מעולה. קוצצים את חצי הגמבה האדומה במעבד מזון.


האריסה של אמא שלי. מגיעה בצורתה הקלאסית בתוך צנצנת ממוחזרת
מחממים שמן זית במחבת רחבה ועמוקה. זורקים פנימה את השום, ולאחר כדקה מגרדים פנימה עגבניה (פשוט להשתמש בפומפיה). מוסיפים כף גדושה של אריסה וגם את חצי הגמבה הקצוצה.


מערבבים ומוסיפים כף גדושה של כמון וגם חצי כף פפריקה (עדיף חריפה, אבל אפשר לעדן גם עם מתוקה).


מוסיפים פלפל שחור גרוס (אבל לא מוסיפים מלח!), מערבבים ומכניסים פנימה את קוביות הבשר. מוסיפים כחצי כוס מים רותחים, מערבבים מעט וסוגרים. מדי פעם בודקים את מצב הנוזלים. אם רואים שחסר, מוסיפים מעט מים רותחים. סה"כ התבשיל צריך להתבשל על אש קטנה כשעתיים (עד שהבשר מתרכך לחלוטין). בסוף הבישול מוסיפים עוד כחצי כף כמון, מלח ועוד שן שום קצוצה אחת. מערבבים.


במקביל מכינים את הפסטה: ביצה על כל 100 גרם של קמח פסטה. לא אכביר בהסברים על הכנת הפסטה. אפשר למצוא מתכון מפורט בפוסט הבא.



במקום לייבש את הפסטה במתקן ייבוש ייעודי שעולה לא מעט, אלתרתי בבית עם קולב מתכת דק. מייבשים את הטליאטלה כחצי שעה-שעה. כאשר התבשיל מוכן, זורקים את הפסטה לסיר מים רותחים וממולחים. מבשלים את הפסטה כ-45 שניות (ככל שמייבשים את הפסטה יותר, כך צריך יותר זמן בישול). לפני שמסננים את הפסטה, מוסיפים לתבשיל הבשר 3-4 כפות ממי הבישול של הפסטה.


מסננים את הפסטה, שוטפים במים קרים (על מנת שהפסטה לא תתבשל יתר על המידה) ומעבירים אותה לתבשיל. מערבבים ומקפיצים כשתיים-שלוש דקות, ומגישים בקערה עמוקה. איך מצלחתים? מגרדים עגבניה טרייה באיזו צלחת בצד ומוסיפים לה שמן זית. ממליחים ומפלפלים. מוזגים את הפסטה לקערה, יוצרים גומחה קטנה. מניחים בתוכה מן העגבניה הטריה המגורדת ומעליה מניחים את קוביות הבשר. מומלץ לחתוך את הבשר לחתיכות קטנות. בתאבון!


 
 

4 תגובות:

  1. נקווה שעכשיו לא ילך לאיבוד :)

    כמון הוא אחד התבלינים האהובים עליי! (מאבא שלי למדתי אפילו לשים כמון בסלט ירקות, זה מעולה!)
    בכלל נראה לי שמבחינת אוכל נולדתי אשכנזי בטעות :)
    השילוב של תבשיל כזה עם פסטה נשמע לי מעולה!

    השבמחק
    תשובות
    1. האמת שעד התבשיל הזה לא היו לי סנטימנטים מיוחדים לכמון, אבל.. כמון בסלט? מעניין. ננסה בקרוב!

      מחק
    2. כמון בעיניי הוא האוממי האמיתי (או המקורי?) :)
      הריח שלו מיד מעורר אצלי תיאבון.

      מחק
  2. מעריץ מס' 16 באפריל 2014 בשעה 5:34

    אהבתי את הפסטה על הקולב.. נראה כמו משהו שליידי גאגא תלבש יום אחד :)

    השבמחק