יום שני, 14 ביוני 2010

עסקית צהריים

במהלך השבוע, רוב ארוחות הצהריים שלי מתנהלות בחוץ: בין אם זה בקפיטריות השונות באוניברסיטה או במסעדות משתלמות, קרי זולות, באיזור מגוריי. במידה ואני מחליט בכל זאת לחסוך קצת, אני לרוב מכין פתיתים ושניצל טבעול. או אורז ו... שניצל טבעול. כן, אני מניח שזה קצת משונה שמנהל בלוג אוכל הולך יחף, אבל בסופ"שים אני משתדל לפצות על כך. אני נועל נעליים.

באווירת תקופת המבחנים בה רוב הזמן נמצאים בבית ועסוקים בכל דבר אחר מאשר ללמוד, החלטתי להעלות מתכון פשוט אך מוצלח לשדרוג אורז או פתיתים.


מצרכים (2-3 מנות):
  • כוס פתיתים\אורז שטוף היטב.
  • בטטה קטנה-בינונית חתוכה לקוביות קטנות.
  • פטריות שמפניון (כמות לפי החשק) חתוכות לרצועות
  • בצל בינוני חתוך גס.
  • שמן (עדיף שמן זית).
  • מלח.
  • פלפל.
  • אבקת מרק עוף.

אופן ההכנה:
  • מחממים את כף השמן בסיר על אש בינונית, ומוסיפים את הירקות. כדאי להתחיל עם הבטטה, ולאחר דקה-שתיים להוסיף את הבצל והפטריות.
  • מערבבים מדי פעם, וברגע שהבצל הופך שקוף- מוסיפים את הפתיתים\אורז. מערבבים היטב, ותוך כדי מוסיפים את התבלינים.
  • לאחר שתי דקות, מוסיפים כוס וחצי מים רותחים. מערבבים מעט, מכסים את הסיר, מנמיכים את האש.
  • לאחר כעשר דקות-רבע שעה, ולאחר שהמים התאדו, מכבים את האש.
**צורת ההכנה לא שונה מהכנה רגילה של אורז או פתיתים. במידה ומכינים פתיתים, אפשר להשתגע עם הירקות: להוסיף אפונה, פלפלים צבעוניים או אפילו חצילים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה