יום ראשון, 5 בדצמבר 2010

אורח לרגע

האירוח הראשון אצלי בבלוג, וההתרגשות רבה. הבחור שהסכים לחלוק מכישרונו הוא א.ג., משפטן חד ומפולפל שאוכל היא אהבה גדולה גם בשבילו. שיחות רבות שלנו נסובות סביב מסעדות ומתכונים, משל אנחנו מבקרי אוכל אניני טעם עם רקורד של שנים והתמחות במישלן. אפילו היה לנו רעיון למיזם עסקי חדש, שנשאר פנטזיה לא ממומשת כתוצאה מאילוצי החיים, כמו עומס בלימודים או חוסר במשאבים כלכליים ראויים. המתכון שלו נולד לאחרונה במקרה כאשר היה צריך לאלתר ארוחת ערב מ...דלעת. התוצאה מפתיעה בהחלט, רבות הודות לשילוב לא שגרתי של מרכיבים.
להשרות ולהנות!


מצרכים (4 מנות):
  • בטטה
  • חתיכה נאה של דלעת
  • כוס בורגול
  • בצל סגול
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
  • גבינה בולגרית (נעשה שימוש בגבינה בולגרית פינחס 5 אחוז)
  • שמן זית
  • לימון
  • מלח ופלפל שחור


אופן ההכנה:
חותכים את הבטטה והדלעת לקוביות. להקפיץ בשמן זית עד ריכוך. חשוב קודם כל להתחיל עם הבטטה (כי היא יותר קשה), ואחר כך להוסיף את הדלעת.
לאחר מכן להשרות כוס בורגול גס במים רותחים ממולחים למשל 10 דקות. כמובן שיש להשרות קודם לכן את הבורגול במים קרים כ-10 דקות גם כן.
לקצוץ בצל סגול ופטרוזיליה מאוד דק, לחתוך גבינה בולגרית פינחס 5 אחוז (כמות לפי הטעם) לקוביות גסות, לערבב הכל בקערה ולהוסיף שמן זית, מלח, פלפל שחור, לימון וכוסברה טחונה.
יש להגיש פושר, ואפשר לנסות להוסיף קצת כמון.


בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה