יום שלישי, 11 באוקטובר 2011

טוב שמו משמן טוב

המטרה: עוגיות אלפחורס. האמצעים: שני, חברת ילדות מוכשרת, ומתכון של מיקי שמו, קונדיטור מפורסם. בכל עת בה אני מגיע לביקור בעיר הולדתי, אני מוצא עצמי בערב הראשון בביתה של שני. מעין מסורת שהתפתחה לה מאז עברה לדירה משלה בעיר. מסורת טעימה למדי, אני חייב לציין, שכן לרוב הביקור אצלה כולל עוגיות, עוגות או פחזניות שהיא עמלה עליהן במו ידיה. הפעם בישרתי לה כי אני מגיע עם המצלמה על מנת לתעד את תהליך היצירה. הוחלט לנסות את המתכון המוצלח של מיקי שמו לעוגיות אלפחורס, אשר שמו הולך לפניו ובצדק.

המצרכים:
  • 175 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • גרידת תפוז או לימון
  • 3/4 כוס קמח
  • 3/4 1 כוס קורנפלור
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • שבבי קוקוס
  • ריבת חלב


אופן ההכנה:

תחילה מכניסים למעבד מזון את החמאה הרכה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מערבלים במשך שתי דקות

מוסיפים את הביצים וגרידת התפוז או הלימון

בקערה קטנה בצד מערבבים את הקמח, הקורנפלור ואבקת האפייה, ורק לאחר מכן מוסיפים בהדרגה לתערובת במעבד המזון.
ממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא נהיה אחיד. במידה והוא נוזלי מדי, יש להוסיף מעט קמח.
בסיום, עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה


לאחר חצי שעה במקרר, מרדדים באמצעות מערוך את הבצק ויוצרים עיגולים


מניחים נייר אפייה על מגש התנור, ומניחים את עיגולי הבצק. יש לשמור על מרווחים בין העיגולים


אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כרבע שעה, אך יש להשגיח על העיגולים מקרוב!
הם צריכים לשמור על צבעם הבהיר, ולא להשחים כלל


להלן דוגמה לעיגולי אלפחורס שיצאו בזמן מן התנור


מצננים את העיגולים על גבי רשת


לאחר שהם מתקררים, מתחילים ליצור "סנדוויצים": מורחים בנדיבות ריבת חלב על עיגול אחד


מכסים עם עיגול נוסף, ולוחצים מעט כך שריבת החלב תבלוט קצת


מכינים בקערה קטנה ערימה של שבבי קוקוס, וטובלים את צידי האלפחורס. הקוקוס נדבק בזכות ריבת החלב שבולטת בצדדים


שני מדגמנת אלפחורס


חג סוכות שמח!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה