- 175 גרם חמאה רכה
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים
- גרידת תפוז או לימון
- 3/4 כוס קמח
- 3/4 1 כוס קורנפלור
- 2 כפות אבקת אפייה
- שבבי קוקוס
- ריבת חלב
אופן ההכנה:
תחילה מכניסים למעבד מזון את החמאה הרכה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מערבלים במשך שתי דקות |
מוסיפים את הביצים וגרידת התפוז או הלימון |
לאחר חצי שעה במקרר, מרדדים באמצעות מערוך את הבצק ויוצרים עיגולים |
מניחים נייר אפייה על מגש התנור, ומניחים את עיגולי הבצק. יש לשמור על מרווחים בין העיגולים |
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כרבע שעה, אך יש להשגיח על העיגולים מקרוב! הם צריכים לשמור על צבעם הבהיר, ולא להשחים כלל |
להלן דוגמה לעיגולי אלפחורס שיצאו בזמן מן התנור |
מצננים את העיגולים על גבי רשת |
לאחר שהם מתקררים, מתחילים ליצור "סנדוויצים": מורחים בנדיבות ריבת חלב על עיגול אחד |
מכסים עם עיגול נוסף, ולוחצים מעט כך שריבת החלב תבלוט קצת |
מכינים בקערה קטנה ערימה של שבבי קוקוס, וטובלים את צידי האלפחורס. הקוקוס נדבק בזכות ריבת החלב שבולטת בצדדים |
שני מדגמנת אלפחורס |
חג סוכות שמח! |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה