יום שלישי, 1 ביולי 2014

איך זה שכוכב אחד מעז?/ תבשיל בשר בקר בניחוח אסייתי

הכותרת היא אמנם הנושא של מסיבת הסיום של כיתה יב', אבל לא בשנים הנוראיות האלו אני מתכוון לעסוק. אחד המקומות שאני יותר נהנה לסעוד בהם הוא The Bun בסמוך לשוק הכרמל (וכבר כתבתי באגביות על המקום באחד הפוסטים האחרונים). המנה הקבועה היא כמובן ה"מפורק": לחמניה מאודה רכה וסופר-נימוחה במילוי של בשר בקר ורוטב ברביקיו. בביקור האחרון שלנו במסעדה, בין ביס לביס, חד-קטן (על משקל חד-קרן) תהה בינו לביני מדוע אנחנו לא מכינים כזה בבית. למה לא בעצם? כלי אידוי חשמלי כבר יש.


אני לא מתיימר לחקות את המקום, אבל זה בהחלט מאכל ששווה ניסוי בייתי. בתזמון מושלם, עיתון "הארץ" פרסם השבוע מתכון ללחמניות מאודות. הכרזתי על הכנת המנה כ"פרוייקט לשבת", והקדשתי עבורה את הסופ"ש. אפילו לים לא הלכתי בגללה. למרות השרב הכבד ששרר בשישי, לא ויתרתי והלכתי לשוק להצטייד בירקות טריים ונתח בשר מובחר (מה-meat market. אני לא רואה את עצמי קונה בשר במקום אחר בשוק, ואני לא אתנצל על האיסטניסטיות שלי!). היה חם. היה מיוזע. היה עמוס. ובכל זאת, ח"ח לעצמי - לא איבדתי את הסבלנות והצלחתי לשמור על מפלס עצבים נמוך יחסית.

לא ארחיב בנוגע ללחמניות המאודות. המתכון כאמור נלקח מעיתון "הארץ", וניתן למצוא אותו כאן. מה שכן תמצאו פה הוא מתכון לתבשיל ארוך מאוד בסגנון אסייתי של בשר בקר. הבסיס של התבשיל הוא סויה, ובשל המליחות הגבוהה שלה, מומלץ לשדך את התבשיל למנות או תוספות שהן אנמיות יחסית מבחינת הטעם וגם בעלות כושר ספיגה גבוה. נניח.. לחמניות מאודות. למשל, סתם רעיון. טעם דומיננטי נוסף במנה הוא אניס. הן הודות לטרגון והן הודות לכוכב אניס. מדהים כמה טעם כוכב אחד קטן יכול לתת.

**חלק מהתמונות הן במסגרת שיתוף פעולה עם המעצבת המוכשרת סיוון סגל.

מתכון לבשר בקר בבישול ארוך ובניחוח אסייתי


מצרכים (4-6 סועדים, תלוי עם מה מוגש):
  • ק"ג בשר בקר המתאים לבישול ארוך (אני השתמשתי בגוש אונטריב שלם על העצם. מומלץ בחום)
  • 3-4 שיני שום
  • חצי כוס סויה
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • ענף טרגון
  • כפית זרעי כוסברה
  • גזר
  • ענף סלרי
  • בצל לבן
  • 2 כפות דבש
  • כוכב אניס
  • ג'ינג'ר טרי
  • פלפל ירוק חריף
  • שמן זית

אופן ההכנה:

עריכה וגרפיקה: סיוון סגל
ראשית, מכינים את המשרה: סויה, פלפל שחור, זרעי כוסברה (כתושים. זה הזמן להוציא את העלי והמכתש), טרגון, דבש ושן שום פרוסה דק. מניחים את נתח הבשר בתוך תבנית רחבה, שופכים עליו את המשרה, מכסים בנייר כסף ומכניסים למקרר לשעה לפחות.


מכינים את הבסיס של התבשיל: גזר, בצל וסלרי. חותכים אותם בצורה גסה, מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק וזורקים אותם פנימה. מאדים אותם במשך כמה דקות. לאחר מכן מוסיפים את נתח הבשר. "סוגרים" (צורבים) אותו היטב משני הצדדים. לאחר מכן, מוסיפים לסיר את שאר המשרה.


קוצצים ג'ינג'ר טרי (לפי הטעם. אני השתמשתי בחתיכה בגודל 3X3), קצת צ'ילי ירוק חריף (תלוי בסיבולת שלכם) ושתי שיני שום. מוסיפים לסיר. מוסיפים מעט מים רותחים (כ-חצי כוס).


מוסיפים לתבשיל את אורח הכבוד - כוכב האניס.


מביאים את הסיר לרתיחה, מעבירים לאש קטנה, ומכסים. אם חסרים נוזלים, זה הזמן להוציא את קופסאות הסויה שאגרתם מכל משלוחי הסושי (כל קופסה כזו שווה כשלוש כפות סויה). אפשר להוסיף איזו קופסה אחת או שתיים. מדי פעם הופכים את הנתח. סה"כ זמן בישול: כשעתיים וחצי.


בזמן בישול הבשר מכינים את הבצק של הלחמניות. הכנת הלחמניות אורכת כשעתיים וחצי (הבצק דורש התפחה כפולה של שעה כל אחת). כאשר הלחמניות מוכנות (כ-13 דקות בכלי האידוי), פורסים אותן (זהירות, זה חם!) ומתחילים למלא. אני מרחתי מיונז וואסבי (מיונז + אבקת וואסבי) והוספתי: בצל סגול, בצל ירוק, כוסברה, פטרוזיליה ועלי רוקט.  אם כל זה לא מספיק, אז גם הזלפתי מעט רוטב סיררצ'ה (רוטב תאילנדי חריף). מפרקים את הבשר עם כיוון הסיבים, וממלאים את הלחמניה. בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה