יום שלישי, 30 באוגוסט 2016

מתכון לדג שלם בתנור בניחוח אסיאתי


לטור המלא כפי שהתפרסם בגלריה שישי בתאריך 26.08.16, לחצו כאן.

טרגון הוא מעשבי התיבול האהובים עליי, ולמרות שעוד לא ביקרתי במזרח – הוא לחלוטין זורק אותי לשם. יש לו ניחוח אניסי משכר, והוא מוסיף הרבה טעם וריח לכל מנה. המתכון הנוכחי הוא קלאסיקה מנצחת להכנת דגים, אך עם עשבי תיבול וטעמים שלוקחים אותו למחוזות אחרים.

מצרכים:

1 דג לברק שלם (או דג ים לבן אחר) במשקל 500-600 גרם, טרי, מנוקה ובטמפרטורת החדר

למשרה:
1 גבעול למון גראס קצוץ דק
1 כף גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודים, להשיג בכל חנות תבלינים)
4 כפות שמן זית
2 עלי כפיר ליים מיובשים (לא חובה)
מיץ מ-1 לימון
1 שן שום כתושה
קורט מלח ופלפל שחור גרוס

למילוי:
6 גבעולים של כוסברה
6 גבעולים של טרגון
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום תאילנדי (לא חובה)
עלים מ-3 גבעולי נענע
4 שיני שום קלופות ופרוסות
1 לימון פרוס לטבעות
1/2 בצל סגול קצוץ דק

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-210 מעלות. מערבבים את כל חומרי המשרה, ומברישים את הדג מבחוץ ומבפנים. שוטפים את עשבי התיבול, וממלאים את פנים הדג. מוסיפים גם את השום, הבצל הקצוץ ופרוסות הלימון. אם נשאר מהמשרה, מברישים את הדג שוב, ושופכים פנימה על עשבי התיבול. עוטפים ומהדקים את הדג עם נייר כסף. מומלץ להשאיר את הדג מספר דקות עטוף בנייר כסף לפני הכנסתו לתנור על מנת שיספוג יותר את הטעמים.

מכניסים  לתנור למשך 25 דקות. אפשר להוציא ולבדוק בעדינות שבשר הדג אכן מוכן. מומלץ לפתוח את נייר הכסף, ולהכניס את הדג ל-5 דקות נוספות בתנור על מצב גריל כדי שיקבל פריכות עדינה.

מומלץ להגיש למרכז השולחן עם המון עשבי תיבול טריים, בצל ירוק ומטבל של סויה עם פלפל אדום חריף קצוץ דק ורוטב דגים.


תגובה 1:

  1. נראה פשוט מעולה!
    ומה זה הצילומים המושלמים האלה?!

    השבמחק