יום שישי, 28 בפברואר 2014

חברת עט ונפש/ מיני קאפקייקס

הפעם הפוסט הוא חגיגי וצבעוני במיוחד. לא רק שאני מארח בו את ענבל בת-דודתי (או בשמה המלא: ענבל בת-בת דודה שלי), אני גם סוף סוף מציג לראווה את השינוי הקוסמטי של הבלוג. לא מדובר בצירוף מקרים, שכן האחראית על העיצוב היא ענבל שמתפקדת ביום יום כמעצבת גרפית יצירתית.

ענבל היא חברת עט לא כי היא זו שאיירה את הלוגו החדש, אלא בשל העובדה שהתחלנו להתכתב בכיתה ג'. כן, כן.. עם מעטפות ובולים וללכת עד לתיבת הדואר. ההתכתבות הזו המשיכה עד לשנות התיכון, למרות שבמקביל העולם עבר תמורות טכנולוגיות כמו אינטרנט, ודרכים חדשות לשמור על קשר פרצו לחיינו כמו ICQ שכבר הספיק להחזיר את נשמתו לבורא. מהסיבה הזו היא גם חברת נפש. חשוב לציין שההתכתבות נשמרה לא משעמום נטו, אלא גם כי גרנו במרחק של 5 שעות נסיעה אחד מהשנייה.

ענבל הזמינה אותי לדירתה המעוצבת למשעי על מנת ללמד אותי להכין מיני-קאפקייקס פשוטים להכנה וטעימים להפליא. מוכיחה לי ששד האפייה יכול להיות ידידותי, ואל לי לפחד מכמויות מדויקות. חוץ מלאפות, היא גם אחראית על הסטיילינג והצילום של המוצר המוגמר. ענבל מוכיחה את הטעם המוצלח שלה והפרפקציוניזם שלה גם בכל פרט בדירה, ולכן לא יכולתי שלא לתעד (בסוף הפוסט תוכלו גם אתם להתרשם). פשוט בור ללא תחתית של יצירתיות והשראה.

מצרכים:
  • 140 גרם סוכר דמררה (3/4 כוס)
  • 100 גרם קמח תופח (3/4 כוס)
  • 50 גרם קקאו (5 כפות)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 3 ביצים
  • 125 מ"ל שמן (1/3 כוס)
  • 3 כפות חלב
  • שוקולד צ'יפס (לא חובה)
לפרוסטינג שוקולד:
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 15 גרם חמאה
לפרוסטינג וניל:
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • חצי חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס חלב
אופן ההכנה:



כדאי להתחיל להכין ראשית את פרוסטינג השוקולד המריר, כיוון שהוא צריך קצת זמן במקרר לפני שאפשר לזלף אותו.
מחממים כוס של שמנת מתוקה בסיר קטן, מוסיפים את שברי השוקולד המריר והחמאה - ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי.


מקציפים במיקסר את מה שנשאר מהשמנת המתוקה, ואז מצרפים אליה את התערובת שבסיר. מקציפים הכל ביחד. לא להיבהל מהעובדה שהתערובת נוזלית! מעבירים למקרר עד שהיא מתייצבת


מעבירים לקערה את כל המצרכים היבשים (קמח, קקאו, אבקת אפייה, סוכר). מערבבים.


בקערה נפרדת טורפים את הביצים, השמן והחלב, ולאחר מכן מעבירים לקערה של היבשים. מערבבים יחד היטב.


בשלב הזה אפשר להכניס למסה גם שוקולד צ'יפס. ענבל, כוהנת השוקולד המריר הגדולה, פשוט מכניסה פנימה שברי שוקולד מריר.


מתחילים להכניס את המסה למנג'טים קטנים. חשוב להקפיד לא למלא אותם עד הסוף, כי זה עוד עתיד לתפוח בתנור.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-8 דקות. אנחנו לא רוצים שהקאפקייקס יהיו יבשים או קשים מדי, וזה אפילו בסדר אם הם קצת רכים בפנים. אפשר לדעת שהם מוכנים כאשר לוחצים עליהם עם האצבע והתחושה היא כמו ללחוץ על מזרן ים מנופח (מחשבות על קיץ).

על מנת להכין את פרוסטינג הוניל, פשוט טורפים במיקסר את כל המצרכים. מכניסים את הפרוסטינג (שוקולד או וניל) לשקית זילוף, ומתחילים לזלף מעל הקאפקייקס המוכנים.



אפשר לקשט עם סוכריות צבעוניות קטנות


לחיים ובתאבון!





צילום: ענבל מלכה

צילום: ענבל מלכה

צילום: ענבל מלכה
הבית של ענבל:









 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה