יום רביעי, 24 בנובמבר 2010

הנסיכה והעדשה


הימים ימי ראשית החורף, למרות שכבר כמעט דצמבר. אמנם בימים עצמם אפשר עוד ללכת לים, אך בערבים העונה הקרירה כבר נותנת את אותותיה. ומה מתבקש לאכול בחורף? מרק! אישית אני לא חסיד גדול של מרקים, אך יש לי פינה חמה למרק עדשים של אימא. מעבר למעלות הבריאותיות הרבות של עדשים, זה פשוט... טעים.

מצרכים (4 מנות):
  • 2 כוסות עדשים ירוקות
  • 1 בצל בינוני
  • 3-4 שיני שום
  • 1 גזר
  • 1-2 גבעולי סלרי
  • כוסברה
  • 1-2 עגבניות\2 כפות רסק עגבניות
  • פפריקה (מתוקה, אבל אפשר גם חריפה)
  • כמון
  • כורכום
  • מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים בסיר עמוק מעט שמן (עדיף כמו תמיד ש
מן זית). קוצצים את הבצל והשום ומוסיפים לשמן הרותח. מאדים מספר דקות (להיזהר שהבצל והשום לא יישרפו!). אני מעדיף לעבוד עם עגבניות טריות ולא עם רסק. אם בחרתם בעגבניות, זה השלב להוסיף אותן (כאשר הן חתוכות לקוביות קטנות). לאחר דקה או שתיים, מוסיפים את הגזר החתוך לטבעות, וכן סלרי קצוץ.

מערבבים היטב. מוסיפים את העדשים, וממשיכים לערבב (במידה ובחרתם ברסק עגבניות, זה הזמן להוסיף אותו). מוסיפים את התבלינים, למעט המלח! (מלח מפריע לבישול קטניות, ולכן יש להוסיף אותו רק בסוף).

שוב, מערבבים היטב ואז מוסיפים מים. כמה? עד שהמים מגיעים קצת מעל העדשים. מביאים לרתיחה, מכסים ולאחר מכן מנמיכים את האש. חשוב מדי פעם לתת ערבוב, ובמידת הצורך גם להוסיף מים. מוסיפים לקראת הסוף עלים של כוסברה ומלח.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה