יום שלישי, 22 בנובמבר 2016

חורף, בוא כבר/ תבשיל בשר, לוביה ובצל

החורף ממאן להגיע, אבל זו אינה סיבה לוותר על המאכלים שחיכינו להם חצי שנה. לכבוד הימים המעוננים האחרונים, גם אם לא-מאוד-קרירים, קבלו מתכון לתבשיל טוניסאי שיגרום לכם להרגיש כמו אחרון הפועלים


נא להכיר: בסל ולוביה. נזיד טוניסאי של בצל ("בסל"), שעועית ("לוביה") ובשר. לרוב מכינים את התבשיל משעועית לבנה, אך הפעם בחרתי בשעועית הלוביה מאחר והיא מהירה יותר לבישול ואינה מצריכה השרייה ארוכה. כמו כן, השתמשתי הפעם בשפונדרה ולא בנתח קלאסי לבישול ארוך כמו צוואר או שריר. נתח זה לרוב מגיע עם עצם שמוסיפה הרבה טעם, הוא זול (לכאורה, שכן העצם מוסיפה משקל) ועשיר בשומן (לא מאוד בריא, אבל מנחם בחורף).

מצרכים (עבור 4-6 סועדים):

1 כוס (170 גרם) שעועית לוביה יבשה
4 בצלים קלופים
2 גבעולי סלרי (ללא העלים)
2 עגבניות
1 ק"ג שפונדרה (עם העצם), חתוך לקוביות
1 כף  שמן זית
2 כפות גדושות (100 גרם) רסק עגבניות
1/4 מקל קינמון
1 כפית אריסה
3 שיני שום כתושות
קורט מלח ופלפל שחור

הכנה:

משרים את שעועית הלוביה בשפע מים במשך שעה. במקביל, מתחילים בהכנות: חוצים את הבצלים לשניים, ופורסים לפרוסות דקות. שוטפים  היטב את גבעולי הסלרי, וקוצצים דק (רוחב של כ-1/2 ס"מ).  שוטפים את העגבניות, וחותכים לקוביות קטנות בגודל של כ-1 סמ"ר (מומלץ לקלף אותן, אך לא חובה: עושים איקס בקודקוד התחתון של העגבניה עם סכין וחולטים במים רותחים למשך כ-10 שניות. מוציאים, שוטפים במים קרים ומקלפים).

מחממים סיר רחב וגבוה על אש בינונית-גבוהה (ללא שמן). כאשר הוא חם, צורבים את קוביות הבשר היטב מכל הצדדים (השפונדרה עשירה בשומן, ולכן אין צורך להוסיף שמן בשלב הזה. אם משתמשים בנתח אחר כמו צוואר, מומלץ לחמם 1-2 כפות שמן). מוציאים את קוביות הבשר מהסיר, ומניחים בצד. יוצקים לסיר כף שמן זית, ומוסיפים פנימה את הבצלים. מאדים היטב עד לשקיפות מלאה והזהבה קלה (כ-20 דקות). מוסיפים את הסלרי הקצוץ, מערבבים ומאדים 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות, הבשר הצרוב, השעועית המושרית ורסק העגבניות. מערבבים היטב. יוצקים פנימה מים כך שיכסו את הבשר. מוסיפים אריסה, שום ותבלינים (קינמון, מלח ופלפל). מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל על אש קטנה לפחות שעתיים (עד שהבשר והשעועית מתרככים). מומלץ להגיש עם לחם אחיד.


אין תגובות:

פרסום תגובה