הפוסט הפעם קצת פחות שגרתי וקצת יותר מהנה (לפחות עבורי). ערן הרקדן הציב לי אתגר: "קח ארגז הפתעה של ירקות, ותרכיב ממנו מנה מבלי להוסיף ירקות נוספים". אפשר להגיד לזה 'לא'?
אבל לפני שניגש למשימה, חשוב להסביר מהו ארגז הפתעה. ובכן, לאחרונה קמים יותר ויותר חברות המספקות משלוחים של ירקות אורגניים (כמעט) עד הבית אחת לשבוע או שבועיים. אפשר להזמין ארגז קטן או גדול, ואפשר גם לשלב פירות ומוצרים אורגנים אחרים תוך שיתוף פעולה בין החוות. אישית אני חושב שזה רעיון נפלא וחשוב שמצד אחד תומך בחלקאים מקומיים ומצד שני מנחיל ערכים חשובים של שימוש בחומרי גלם מקומיים וטובים. בכל אופן, הקאץ' המגניב הוא שכאמור מדובר במשלוחי הפתעה שכן לא ידוע אילו ירקות יגיעו בכל פעם. היתרון הגדול הוא כמובן איכות הירקות והעובדה שמדובר בירקות עונתיים בלבד שנמצאים בשיאם. החיסרון הוא חוסר השליטה לגבי מה נכנס למקרר. מכאן למעשה נולד הרעיון של ערן: להוכיח שאפשר לאלתר ולהצליח להתקין מנה מוצלחת באמת גם מבלי לתכנן מראש.
וכך, ערן נכנס בצהרי היום עם שקית ההפתעות: עגבניות, דלורית, שלושה קלחי תירס, שעועית ירוקה, פטרוזיליה ובצל ירוק. עד אותו רגע לא היה לי מושג עם מה אני הולך לעבוד ומה אני הולך להכין. מהר מאוד ניגשנו למלאכה, כאשר אני על הבישול וערן על הצילום (והיו הרבה צילומים, ראו הוזהרתם**). אז מה הכנתי? קוביות דלורית מוקפצות עם עגבניות, שעועית ירוקה, פטרוזיליה ובצל ירוק על מצע קרם תירס מתקתק ומושחת (ותודה לגיל גוטקין ורזי ברווזי על הטיפים המוצלחים בדרך לקרם המיוחל).
**עקב ריבוי הצילומים, בסוף הפוסט יופיע המתכון בקצרה
מצרכים (2-4 מנות):
מחממים כוס מים בסיר קטן, ומעבירים פנימה את גרעיני התירס. לאחר מכן, מוסיפים חצי כוס חלב ושני גבעולים של בצל ירוק (החלק הלבן).
אחד הטיפים החשובים של רזי ברווזי הוא "לסחוט" את קלחי התירס באמצעות גב הסכין אל תוך הסיר. "החומר הלבן" עשיר מאוד בעמילן ותורם מאוד למרקם של הקרם העתידי.
מבשלים את גרגירי התירס כחצי שעה. לאחר מכן, מסננים את הנוזלים לתוך קערה (לשמור אותם!). מחזירים את התירס (וגם את גבעולי הבצל הירוק) לסיר יחד עם החמאה. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים תבלינים: פלפל לבן ומלח. מתחילים לטחון את התירס בעזרת בלנדר סטיק. לאט לאט, מוסיפים לסיר גם מהנוזלים על מנת לדלל את הקרם עד שמתקבלת מידת הסמיכות הרצויה.
פונים להכין את קוביות הדלורית המוקפצות. הטיפ של ערן לקילוף דלורית, הוא ראשית להפריד את ה"ראש" (החלק הרחב של הדלורית) מה"צוואר". לאחר מכן, פשוט מקלפים כל חלק עם קולפן.
חותכים את הדלורית הקלופה לקוביות (2X2). מחממים שמן זית במחבת, ומעבירים אליה את הדלורית. מדי פעם מערבבים על מנת לוודא שכל הקוביות עוברות צריבה כמו שצריך על המחבת.
בין ערבוב אחד למשנהו, שוטפים את השעועית הירוקה וחותכים לחלקים בגודל כ-5 ס"מ. חולטים אותן במים רותחים במשך חצי דקה-דקה, ומעבירים לקירור במים קרים (על מנת שהשעועית לא תתרכך יתר על המידה). לאחר מכן, חותכים את העגבניות גם כן לקוביות גסות. כאשר קוביות הדלורית מקבלות צבע צרוב יפה (לפחות רבע על המחבת תוך כדי הקפצות מדי פעם), מוסיפים את קוביות העגבניות. מערבבים ומקפיצים.
מוסיפים למחבת גם את חתיכות השעועית הירוקה.
מקפיצים ומערבבים במשך כ-5 דקות. מתבלים עם פלפל שחור גרוס, מלח ואגוז מוסקט מגורר. קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק, מוסיפים למחבת. מקפיצים קלות, מכבים את האש ומזליגים את שמן השומשום. מערבבים.
מגישים: בקערה רחבה, מניחים מן קרם התירס. מעל מניחים את הירקות המוקפצים ואוכלים :) בתאבון!
המתכון בקצרה:
אבל לפני שניגש למשימה, חשוב להסביר מהו ארגז הפתעה. ובכן, לאחרונה קמים יותר ויותר חברות המספקות משלוחים של ירקות אורגניים (כמעט) עד הבית אחת לשבוע או שבועיים. אפשר להזמין ארגז קטן או גדול, ואפשר גם לשלב פירות ומוצרים אורגנים אחרים תוך שיתוף פעולה בין החוות. אישית אני חושב שזה רעיון נפלא וחשוב שמצד אחד תומך בחלקאים מקומיים ומצד שני מנחיל ערכים חשובים של שימוש בחומרי גלם מקומיים וטובים. בכל אופן, הקאץ' המגניב הוא שכאמור מדובר במשלוחי הפתעה שכן לא ידוע אילו ירקות יגיעו בכל פעם. היתרון הגדול הוא כמובן איכות הירקות והעובדה שמדובר בירקות עונתיים בלבד שנמצאים בשיאם. החיסרון הוא חוסר השליטה לגבי מה נכנס למקרר. מכאן למעשה נולד הרעיון של ערן: להוכיח שאפשר לאלתר ולהצליח להתקין מנה מוצלחת באמת גם מבלי לתכנן מראש.
וכך, ערן נכנס בצהרי היום עם שקית ההפתעות: עגבניות, דלורית, שלושה קלחי תירס, שעועית ירוקה, פטרוזיליה ובצל ירוק. עד אותו רגע לא היה לי מושג עם מה אני הולך לעבוד ומה אני הולך להכין. מהר מאוד ניגשנו למלאכה, כאשר אני על הבישול וערן על הצילום (והיו הרבה צילומים, ראו הוזהרתם**). אז מה הכנתי? קוביות דלורית מוקפצות עם עגבניות, שעועית ירוקה, פטרוזיליה ובצל ירוק על מצע קרם תירס מתקתק ומושחת (ותודה לגיל גוטקין ורזי ברווזי על הטיפים המוצלחים בדרך לקרם המיוחל).
**עקב ריבוי הצילומים, בסוף הפוסט יופיע המתכון בקצרה
מתכון לקוביות דלורית מוקפצות עם שעועית ירוקה על מצע קרם תירס מתקתק ומושחת
מצרכים (2-4 מנות):
- 3 קלחי תירס
- חצי כוס חלב
- 4 בצלים ירוקים
- 50 גרם חמאה
- דלורית קטנה-בינונית
- 2 עגבניות
- חופן נדיב של שעועית ירוקה
- צרור פטרוזיליה (כ-20 גבעולים)
- קורט אגוז מוסקט
- קורט פלפל לבן
- כפית שמן שומשום
- מלח ופלפל שחור גרוס
מאחר ואתם לא במשימה, אפשר בכיף לשדרג את המתכון עם שום, כוסברה וצ'ילי חריף. תתפרעו :)
אופן ההכנה:
מתחילים עם קרם התירס. מסירים את העלים שמכסים את הקלחים, ובאמצעות סכין מפרידים את גרגירי התירס מהקלח עצמו.
מחממים כוס מים בסיר קטן, ומעבירים פנימה את גרעיני התירס. לאחר מכן, מוסיפים חצי כוס חלב ושני גבעולים של בצל ירוק (החלק הלבן).
אחד הטיפים החשובים של רזי ברווזי הוא "לסחוט" את קלחי התירס באמצעות גב הסכין אל תוך הסיר. "החומר הלבן" עשיר מאוד בעמילן ותורם מאוד למרקם של הקרם העתידי.
מבשלים את גרגירי התירס כחצי שעה. לאחר מכן, מסננים את הנוזלים לתוך קערה (לשמור אותם!). מחזירים את התירס (וגם את גבעולי הבצל הירוק) לסיר יחד עם החמאה. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים תבלינים: פלפל לבן ומלח. מתחילים לטחון את התירס בעזרת בלנדר סטיק. לאט לאט, מוסיפים לסיר גם מהנוזלים על מנת לדלל את הקרם עד שמתקבלת מידת הסמיכות הרצויה.
פונים להכין את קוביות הדלורית המוקפצות. הטיפ של ערן לקילוף דלורית, הוא ראשית להפריד את ה"ראש" (החלק הרחב של הדלורית) מה"צוואר". לאחר מכן, פשוט מקלפים כל חלק עם קולפן.
חותכים את הדלורית הקלופה לקוביות (2X2). מחממים שמן זית במחבת, ומעבירים אליה את הדלורית. מדי פעם מערבבים על מנת לוודא שכל הקוביות עוברות צריבה כמו שצריך על המחבת.
בין ערבוב אחד למשנהו, שוטפים את השעועית הירוקה וחותכים לחלקים בגודל כ-5 ס"מ. חולטים אותן במים רותחים במשך חצי דקה-דקה, ומעבירים לקירור במים קרים (על מנת שהשעועית לא תתרכך יתר על המידה). לאחר מכן, חותכים את העגבניות גם כן לקוביות גסות. כאשר קוביות הדלורית מקבלות צבע צרוב יפה (לפחות רבע על המחבת תוך כדי הקפצות מדי פעם), מוסיפים את קוביות העגבניות. מערבבים ומקפיצים.
מוסיפים למחבת גם את חתיכות השעועית הירוקה.
מקפיצים ומערבבים במשך כ-5 דקות. מתבלים עם פלפל שחור גרוס, מלח ואגוז מוסקט מגורר. קוצצים את הפטרוזיליה והבצל הירוק, מוסיפים למחבת. מקפיצים קלות, מכבים את האש ומזליגים את שמן השומשום. מערבבים.
מגישים: בקערה רחבה, מניחים מן קרם התירס. מעל מניחים את הירקות המוקפצים ואוכלים :) בתאבון!
המתכון בקצרה:
- מפרידים את גרעיני התירס, ומבשלים אותם חצי שעה עם שני גבעולים של בצל ירוק (החלב הלבן), כוס מים וחצי כוס חלב. מסננים לקערה את הנוזלים, ושומרים בצד. מחזירים את הגרעינים לסיר, ומוסיפים 50 גרם חמאה. לאחר שהחמאה נמסה, מתבלים עם פלפל לבן ומלח ומתחילים לטחון את התירס בעזרת בלנדר סטיק. מוסיפים בהדרגה, וכל פעם קצת, את הנוזלים על מנת לדלל. טוחנים שוב, ואם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים (וכך חוזר חלילה עד שמגיעים למרקם הרצוי).
- קולפים את הדלורית, וחותכים לקוביות. מעבירים למחבת עם שמן זית, ומדי פעם מקפיצים כך שכל הקוביות יזכו לטיגון. חותכים את השעועית הירוקה לגודל של כ-5 ס"מ, וחולטים במים רותחים למשך 45 שניות. מעבירים אותן לקערה עם מים קפואים על מנת לעצור את הבישול ולהשאירן פריכות. חותכים את העגבניות לקוביות, ומוסיפים לדלורית. מקפיצים. מוסיפים גם את השעועית החלוטה, ומקפיצים. מתבלים עם פלפל שחור גרוס, מלח ואגוז מוסקט מגורר. מקפיצים ומערבבים כ-5 דקות. מכבים את האש, ומזליגים שמן שומשום.
- מגישים: בתוך קערה רחבה מניחים מן קרם התירס. עליו מניחים את הירקות המוקפצים ואוכלים :)
נראה טעיםםם
השבמחקוהחבילה כמו שעשועון בישול פרטי משלך ;)
נראה מצוין וצילומים שלך מהממים.
השבמחקאפשר לשאול באיזו מצלמה ועדשה אתה משתמש?
תודה :) הפוסט הספציפי הזה צולם על ידי חבר (ערן אבוקסיס) שצילם עם המצלמה שלי: קאנון 70די. העדשות הן 50 מ"מ (עם צמצם 1.8) או 18-135 ממ
מחקתגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
מחקוואוו נראה מעולה!
השבמחקיש אפשרות להחליף את החלב והחמאה במשהו שהוא פרווה?
חלב סויה או קוקוס ישתלטו ממש על הטעם?
היי, תודה רבה! :)
מחקלא ניסיתי לטבען את המתכון, אבל אם להמיר את החלב והחמאה במשהו, אז בקרם קוקוס (עשיר יותר בשומן לעומת חלב סויה). אם את/ה מנסה, אשמח לשמוע איך יצא!