אני דוגל ברעיון שלא זורקים סתם אוכל, ולאחר שרוקנתי קישואים לצורך הכנת ממולאים, נשארתי עם המון פחת. מה עושים איתו? ממרח קישואים, כמובן.
מצרכים (לצנצנת אחת של ממרח):
בזמן הטיגון של הבצל והקישואים, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס וטיקה. מדי פעם מערבבים והופכים על מנת שהירקות לא יישרפו. כאשר הקישואים התררכו, השחימו וסיימו להגיר את נוזליהם, מכבים את האש.
מעבירים את הירקות המטוגנים למעבד מזון יחד עם הכוסברה, פטרוזיליה, קשיו ושום. טוחנים היטב עד שמתקבל ממרח אחיד. טועמים, ומתקנים תיבול אם יש צורך.
מעבירים את הממרח לצנצנת, מוסיפים שכבה של שמן זית וסוגרים.
מצרכים (לצנצנת אחת של ממרח):
- כף שמן לטיגון (אני מעדיף קנולה)
- בצל לבן פרוס לטבעות
- פחת של 7 קישואים קטנים, או פשוט 2 קישואים רגילים חתוכים לטבעות
- 5-6 ענפים של כוסברה
- 5-6 ענפים של פטרוזיליה
- שן שום
- חופן אגוזי קשיו
- כפית וחצי של תבלין טיקה (תבלין הודי)
- כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת, ומעבירים פנימה את הבצל. מאדים ומטגנים היטב עד שהוא מתחיל להשחים. מוסיפים אליו הקישואים, וממשיכים לטגן.
בזמן הטיגון של הבצל והקישואים, מתבלים במלח, פלפל שחור גרוס וטיקה. מדי פעם מערבבים והופכים על מנת שהירקות לא יישרפו. כאשר הקישואים התררכו, השחימו וסיימו להגיר את נוזליהם, מכבים את האש.
מעבירים את הירקות המטוגנים למעבד מזון יחד עם הכוסברה, פטרוזיליה, קשיו ושום. טוחנים היטב עד שמתקבל ממרח אחיד. טועמים, ומתקנים תיבול אם יש צורך.
מעבירים את הממרח לצנצנת, מוסיפים שכבה של שמן זית וסוגרים.
נראה ונשמע טעים. יעבוד כרוטב לפסטה??
השבמחקחשבתי על זה גם בעצמי, ולדעתי כן :) רק לדלל את זה קצת עם יותר שמן זית
מחקחשבתי על זה גם בעצמי, ולדעתי כן :) רק לדלל את זה קצת עם יותר שמן זית
מחקהאם תבלין הטיקה הינו חריף?
השבמחקממש לא :)
מחק