יום שלישי, 4 בינואר 2011

מג'דרה דל פתית

אני אוהב מג'דרה. לקח לי לא מעט זמן, וניסיונות כושלים, כדי להצליח להגיע לתוצאה מספקת. הבעיה היא שהדרך לאותה תוצאה מספקת לוקחת לא מעט זמן (שהולך בעיקר על השריית העדשים). זמן וכוח אין לי למכביר, ולכן החלטתי לאלתר לעצמי מג'דרה מפתיתים ועדשים כתומות (זמן הבישול שלהן הוא יחסית קצר, והן לא דורשות השרייה מראש). באותה הזדמנות הוספתי גם ירקות שונים שהיו בנמצא. זמן ההכנה, כולל חיתוך ובישול, עומד על כחצי שעה. התוצאה במקרה הזה יכולה לתפקד נהדר כארוחת ערב בפני עצמה, ולא רק כתוספת למנה עיקרית.

מצרכים (4 מנות):
  • בטטה קטנה
  • בצל סגול
  • 2 שיני שום
  • 4-5 פטריות
  • כרישה (החלק הלבן)
  • כוס עדשים כתומות
  • כוס-כוס וחצי פתיתים
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון
  • כורכום
אופן ההכנה:


מחממים שמן זית בסיר. חותכים בצל סגול, שום ובטטה ומוסיפים לסיר.


חותכים את את הפטריות והכרישה, ולאחר כדקה מוסיפים לסיר. מערבבים מדי פעם כדי שלא יישרף.


מוסיפים את העדשים הכתומות והפתיתים, ומתבלנים בפלפל שחור, כמון וכורכום. מלח להוסיף רק בסוף! (מלח וקטניות לא הולכים טוב יחד בבישול קטניות). מערבבים היטב.


מוסיפים מים רותחים כך שיכסו כ-2 ס"מ מעל התערובת, מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מדי פעם ניתן לערבב. מכבים את האש כאשר כל המים התאדו. מגישים בקערה!

אפשרות לגיוון: להחליף את הירקות לחצילים, כרובית וגמבה אדומה. מתבלים בכמון, כורכום, פלפל שחור, מלח, צ'ילי גרוס ומעט אבקת מרק עוף.

בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה