אליהו הנביא כבר מתחיל להתכונן לקראת ההופעה השנתית, כולם בזבזו את תלושי החג שלהם על מתנות לאחרים ואפשר סוף סוף ללכת לים. פסח הגיע. מדובר בחג מאותגר קולינרית ברובו, אך נקודת האור האישית שלי היא החרוסת. לא רק בסדר, אלא גם בהמשך החג אני נוהג לטבול מצה וגם מרור (קרי חסה) בטיט המתוק הזה.
לקראת החג, אני מביא הפעם מתכון טוניסאי מסורתי לחרוסת כפי שהתקבל לידיי ישירות מאימי וסבתי. עדות להצלחה המסחררת של המתכון ניתן למצוא באתר וואלה!פסח (קישור מצורף), שבו המתכון מייצג בגאווה את העדה הטוניסאית.
מה צריך?
חג שמח!
לקראת החג, אני מביא הפעם מתכון טוניסאי מסורתי לחרוסת כפי שהתקבל לידיי ישירות מאימי וסבתי. עדות להצלחה המסחררת של המתכון ניתן למצוא באתר וואלה!פסח (קישור מצורף), שבו המתכון מייצג בגאווה את העדה הטוניסאית.
מה צריך?
- 1 בננה
- 1 תפוח
- 1 אגס
- 5-6 תמרים
- חופן אגוזים
- מעט יין אדום
- קורט קינמון
- קורט פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
- 2 עלי ורדים (לא חובה, אבל סבתא ממליצה בחום!)
איך מכינים?
פשוט טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון, ובמידת הצורך מוסיפים עוד יין אדום!
חג שמח!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה