יום חמישי, 13 באוקטובר 2011

בנות רבות עשו בנאטש, אבל את עלית על כולנה

 הפעם יש לי את הכבוד לארח את סבתי שתבל"א אשר הכינה את הבנאטש הטוניסאי המפורסם שלה לכבוד חג הסוכות. לקציצות הבנאטש יש קסם  בעיניי, כנראה משום שזכיתי בילדותי לאכול אותן באירועים מיוחדים בלבד ובחול המועד של פסח. כיום לעומת זאת אני מצליח להפעיל מניפולציות רגשיות בתור הנכד הרעב אשר מגיע מן הכרך הרחוק אחת לזמן מה, ועל כן זוכה לקבל את הקציצות המופלאות האלו בתדירות גבוהה יותר. כפי שתיכף יתברר, הקציצות אינן דורשות מאמץ מורכב או מצרכים נדירים, אך הן כן דורשות ניסיון וכישרון. ניסיתי באמצעות המצלמה לתפוס את תנועות ידיה המיומנות של סבתי, אך אני סבור כי בכל זאת חטאתי למציאות. אני גאה, ואפילו מתרגש, להציג את המתכון המופלא!

מצרכים:
  • 4 ביצים
  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים-גדולים
  • 250 גר' של חתיכות בשר צוואר
  • בצל
  • פטרוזיליה
  • שמן
  • קינמון
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
אופן ההכנה:

מבשלים את חתיכות הבשר במעט מים כך שיכסו את הבשר, יחד עם בצל ומעט שמן. יש לשים עין מדי פעם כדי לוודא שהמים לא מתאדים והבשר לא נשרף. כאשר הבשר מוכן, מוסיפים חופן של עלי פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור וטוחנים את הכל יחד

במקביל, מבשלים את תפוחי האדמה יחד עם הקליפה בסיר גדול עם מים. כאשר הם מתרככים, מקלפים אותם. שימו לב, למרות שמדובר בגחלים לוהטות, יש לקלפם כל עוד הם חמים ולא לחכות שיתקררו! מרסקים את תפוחי האדמה, ומוסיפים מלח, פלפל שחור וביצה אחת

מערבבים ולשים היטב את העיסה

מכינים שתי ביצים קשות

חותכים את הביצים לחתיכות קטנות

כעת מתחילה העבודה המורכבת; לוקחים חופן מעיסת תפוחי האדמה, ומשטחים אותה על כף היד

מניחים במרכז חתיכה של ביצה קשה

מוסיפים בשר


יש לעטוף את הבשר והביצה באמצעות עיסת תפוחי האדמה

פעולת ה"עטיפה" דורשת גלגול מהיר תחת כפות הידיים, כפי שניתן לראות בתמונות הבאות




חשוב להקפיד שהביצה או הבשר לא יהיו "חשופים", ולכן במידה וצריך עושים תיקונים. מדי פעם יש להרטיב את כפות הידיים, פעולה אשר מקלה על העבודה


מניחים את הקציצות בצלחת רחבה, וברגע שכולן מוכנות מתחילים בשלב האחרון - הטיגון (בכל זאת, מאכל טוניסאי)

מכינים שתי קערות: אחת עם קמח ואחת עם ביצה טרופה. מרתיחים שמן במחבת עמוקה, טובלים את הקציצות ראשית בקמח ולאחר מכן בביצה. מטגנים היטב משני הצדדים עד להזהבה. מגישים יחד עם לימון!

3 תגובות:

  1. כל צילום מלמיליאן! וגם הסינר הוינטג'י של סבתא, בא לי להיות היא.

    כשאיכות ומסורת נפגשים.

    השבמחק
  2. אין על סבתוש... ידיים של בת 30... הצרפתייה הזו לא רוצה לגדול

    השבמחק