לעיתים החיים מזמנים לנו אתגרים, וכמאמר הפתגם המפורסם יש לדעת להכין לימונדה מלימונים. לא מזמן הזדמנתי שוב לביתו של אחי הגדול, שהספיק בינתיים לעבור לבית חדש. מה היתה השמחה בראותי את המטבח המאובזר והמרווח. הפלגתי רחוק בדמיוני, מפנטז על כל אותם התבשילים שאוכל להתקין בהנאה רבה. משפט אחד החזיר אותי למציאות באבחה חדה: "עדיין לא חיברו אותנו לגז, אז אפשר להשתמש רק בתנור". לא אמרתי נואש, ולאחר שהכנתי לזניה (פעמיים) וכמובן ירקות בתנור, החלטתי להעלות הילוך. ערב שישי הגיע, ולאחר מחשבה קצרה הגעתי להחלטה המתבקשת: פויקה. גם מנה עיקרית גם תוספת, והכל בסיר אחד עשיר בטעמים. יצאתי לרחוב התל אביבי השוקק, הצטיידתי בירקות טריים, עוף, אורז ו..בירה. המתכון לפניכם, כולל המלצה אחת שאני אישית לא עמדתי בה, וחבל.
המצרכים: ירקות שורש (גזרים, בטטה, תפוחי אדמה, בצלים, שום), פטריות (עדיף להשתמש במספר סוגים. אני עשיתי שימוש בפטריות שמפיניון ופורטבלו), כוסברה, פלפל ירוק חריף (למי שאוהב) אורז שטוף היטב, עוף (כרעיים ושוקיים), בקבוק בירה, דבש שמן זית ותבלינים (מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט) |
משמנים היטב את הסיר עם שמן זית, ומתחילים בחיתוך הירקות. |
קולפים את הבטטה, וחותכים לקוביות |
ממשיכים במשימה; קולפים את הגזר והבצל, ומוסיפים לסיר |
קולפים גם את תפו"א האדמה וחותכים לקוביות. מוסיפים גם את הפטריות (ויצא לנו גם חרוז) |
מוסיפים שום לפי הטעם. ניתן לזרוק שיני שום שלמות, או אפילו חצאי ראשי שום. מוסיף הרבה טעם, וחובבי השום יוכלו להנות גם מאכילה של שיני שום שלמות |
קוצצים כוסברה ופלפל חריף (זהירות על העיניים), מתבלים, משמנים מעט, מוסיפים גם את הדבש ומערבבים היטב |
מוסיפים בקבוק בירה שלם ומוסיפים מעט מים (כך שנראה את הנוזלים מבצבצים, כמו בתמונה לעיל) |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה