מצחיק לחשוב על זה, אבל עד לא מזמן הייתי מוגדר על ידי רבים כ"בעייתי באוכל". הייתי מסרב בתוקף לטעום מאכלים מסוימים רק כי הצורה או המרקם שלהם לא היו נראים לי. ואז התבגרתי. מדהים כמה אפשר לחוות כאשר משתחררים מקיבעונות ילדותיים ומיותרים. המרק הבא הוא הניצחון הקטן שלי. בחיים לא העליתי על דעתי שאוכל ליהנות כל כך מדלעת, גזר ובטטה המעורבבים יחד. מומלץ להכין אותו בערב חורפי במיוחד; הוא סמיך, מעט מתוק, פיקנטי ועשיר בפחמימות מנחמות.
מצרכים:
- 5-6 גזרים
- 2 בטטות בינוניות
- חתיכה יפה של דלעת
- 3/4 כוס עדשים כתומות
- חתיכה של ג'ינג'ר טרי (לפי הטעם)
- 2-3 שיני שום
- פחית חלב קוקוס
- כורכום
- בהרט
- מלח ופלפל שחור
קולפים את הגזרים וחותכים לפרוסות |
קולפים גם את הבטטה, וחותכים לפרוסות |
מנקים את הדלעת מהגרעינים ומהקליפה |
במקביל, קולפים את הג'ינג'ר וחותכים לפרוסות גם כן |
לאחר כרבע שעה על האש, מוסיפים את העדשים הכתומות, השום וההג'ינג'ר |
מוסיפים את חלב הקוקוס |
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה