יום שני, 14 בנובמבר 2011

סערה בכוס מרק

מצחיק לחשוב על זה, אבל עד לא מזמן הייתי מוגדר על ידי רבים כ"בעייתי באוכל". הייתי מסרב בתוקף לטעום מאכלים מסוימים רק כי הצורה או המרקם שלהם לא היו נראים לי. ואז התבגרתי. מדהים כמה אפשר לחוות כאשר משתחררים מקיבעונות ילדותיים ומיותרים. המרק הבא הוא הניצחון הקטן שלי. בחיים לא העליתי על דעתי שאוכל ליהנות כל כך מדלעת, גזר ובטטה המעורבבים יחד. מומלץ להכין אותו בערב חורפי במיוחד; הוא סמיך, מעט מתוק, פיקנטי ועשיר בפחמימות מנחמות. 

מצרכים:
  • 5-6 גזרים
  • 2 בטטות בינוניות
  • חתיכה יפה של דלעת
  • 3/4 כוס עדשים כתומות
  • חתיכה של ג'ינג'ר טרי (לפי הטעם)
  • 2-3 שיני שום
  • פחית חלב קוקוס
  • כורכום
  • בהרט
  • מלח ופלפל שחור



קולפים את הגזרים וחותכים לפרוסות

קולפים גם את הבטטה, וחותכים לפרוסות

מנקים את הדלעת מהגרעינים ומהקליפה

מרתיחים מים בסיר גדול, ומוסיפים את הגזר, הבטטה והדלעת. עדכון מה-14.12.2013: ראשית אני מחמם שמן זית בסיר, ואז מוסיף את הבצל. כאשר הבצל הופך לשקוף, מוסיפים את הגזר, הבטטה והדלעת וממשיכים לערבב. אני מוסיף את הנוזלים רק לאחר שהכנסתי את כל הירקות (כולל השום, הג'ינג'ר והעדשים הכתומות) ונתתי להם להתאדות מעט בסיר ביחד עם כל התבלינים. אופן הכנסת הנוזלים: ראשית שופכים את חלב הקוקוס, ומשלימים את החסר באמצעות מים חמים (הנוזלים צריכים לכסות את כל הירקות). המרק יוצא טעים בשתי הדרכים, תבחרו אחת מהן.

במקביל, קולפים את הג'ינג'ר וחותכים לפרוסות גם כן

לאחר כרבע שעה על האש, מוסיפים את העדשים הכתומות, השום וההג'ינג'ר

מוסיפים את חלב הקוקוס

מוסיפים את התבלינים: מלח, פלפל שחור, בהרט וכורכום. מערבבים היטב. כאשר הירקות מתרככים, טוחנים הכל בעזרת טוחן מזון. אפשר להגיש עם גרעיני דלעת (מתפקדים מצוין כשקדי מרק), ואם אתם מצליחים להשיג אז מומלץ להוסיף בעת ההגשה מספר טיפות של שמן דלעת

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה