יום ראשון, 12 בפברואר 2017

התחלנו: עוף בערק-אשכוליות

לא רק לפני הקלאב: השילוב של ערק עם אשכוליות טריות סחוטות יכול להיות גם בסיס למשרה מקורי של עוף צלוי בתנור עם ירקות העונה



מצרכים (2 סועדים):

2 כרעי עוף
מיץ מ-1 אשכולית טרייה
1 כף מלח גס
4 כפות ערק
1 ראש שום
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 גזרים
2 כפות דבש
1 כפית זרעי שומר
5 כפות שמן זית
2 שומר בר/בייבי (לא חובה)


אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את כרעי העוף בתבנית. מוסיפים את מיץ האשכוליות, הערק ומפזרים את המלח הגס. מסדרים בתבנית ראש שום חצוי לשניים וגזרים. יוצקים כף דבש על כל כרע עוף, ומפזרים עליהן פלפל שחור וזרעי שומר. יוצקים על העוף את שמן הזית. עוטפים את התבנית בנייר כסף, ומכניסים לתנור למשך שעה וחצי. לאחר מכן, מסירים את נייר הכסף ומעבירים את התנור למצב גריל על מנת להשחים את העוף. בשלב הזה אפשר להוסיף את שומר הבר, במידה ורוצים. ממשיכים לצלות את העוף עוד כ 20-30 דקות עד הזהבה עמוקה. מוציאים ומגישים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה