מצרכים (4-6 מנות):
- 2 שמנת לבישול
- פטריות שמפניון (כמות לפי הטעם. לרוב מדובר על 3/4 חבילה)
- 2 שיני שום
- בצל
- אגוז מוסקט
- חמאה (100-200 גר')
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל דק (אין צורך בכל הבצל. חצי בצל, ואפילו פחות. תלוי בטעמכם האישי), ומאדים במחבת עם חצי מכמות החמאה (אפשר להמיר בשמן זית). לשים לב לא לשרוף את הבצל, אלא להביא אותו למצב של שקיפות.
- מוסיפים את השום (קצוץ דק או כתוש), מערבבים מעט. מוסיפים את הפטריות החתוכות למחבת. ממשיכים לערבב כדי שהמרכיבים לא יישרפו.
- לאחר כ-2 דקות, שופכים את השמנת לתוך המחבת.
- מוסיפים את התבלינים (מוסקט, מלח, פלפל שחור) וממשיכים לערבב.
- מוסיפים את חציה השני של החמאה (הפעם לא ניתן להמיר בשמן זית), ומערבבים עד אשר היא נמסה כליל. ממשיכים לבשל ולערבב עד שהרוטב נהיה סמיך.
- במקביל מכינים בסיר נפרד את הפסטה.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה