הסלטים המבושלים בתחילת הארוחה הם החלק האהוב עליי. תפקידם המקורי הוא לפתוח את התיאבון, אך הלכה למעשה הם פשוט סותמים אותו כי אין אפשרות להפסיק לאכול מהם.
אחד הפתיחים החביבים עליי הוא סלט פלפלים קלויים. המתיקות שלו עדינה מאוד, ואפשר "לשחק" עם מרכיבי המשרה ולהוסיף טעמים נוספים שאוהבים כמו פלפל ירוק לאוהבי החריף או עשבי תיבול אחרים כמו רוזמרין. מומלץ להכין ממנו כמות גדולה, ולשמור במקרר לשדרוג סלטים וכריכים.
מצרכים:
עבור צנצנת של 250 מ"ל
6 פלפלים מתוקים (ירוקים, אדומים ו/או צהובים)
למשרה:
5 ענפי טימין
1 כפית סילאן
2 שיני שום פרוסות לטבעות
מיץ מ-1/2 לימון
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות) על מצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליו את הפלפלים ומכניסים לתנור למשך שעה. חשוב מדי פעם לסובב את הפלפלים כך שייקלו היטב מכל צדדיהם.
בינתיים, בצנצנת מכינים את המשרה. מעבירים פנימה את כל החומרים, ומשקשקים היטב.
בסיום הקלייה, כאשר הפלפלים מפויחים ורכים, מעבירים אותם לקערה ומכסים אותה בניילון נצמד. האדים שנוצרים מסייעים בקילוף הקליפה הדקה של הפלפלים. לאחר כעשרים דקות, פותחים את הקערה, מסירים את העוקץ והגרעינים, מקלפים את הקליפה השקופה, קורעים ביד לרצועות גסות ומכניסים לצנצנת עם המשרה. מאחסנים במקרר.
לטור המלא שהתפרסם בגלריה שישי עם מתכונים לעוד שני סלטים, לחצו כאן.
אחד הפתיחים החביבים עליי הוא סלט פלפלים קלויים. המתיקות שלו עדינה מאוד, ואפשר "לשחק" עם מרכיבי המשרה ולהוסיף טעמים נוספים שאוהבים כמו פלפל ירוק לאוהבי החריף או עשבי תיבול אחרים כמו רוזמרין. מומלץ להכין ממנו כמות גדולה, ולשמור במקרר לשדרוג סלטים וכריכים.
מצרכים:
עבור צנצנת של 250 מ"ל
6 פלפלים מתוקים (ירוקים, אדומים ו/או צהובים)
למשרה:
5 ענפי טימין
1 כפית סילאן
2 שיני שום פרוסות לטבעות
מיץ מ-1/2 לימון
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום גבוה (250 מעלות) על מצב גריל. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליו את הפלפלים ומכניסים לתנור למשך שעה. חשוב מדי פעם לסובב את הפלפלים כך שייקלו היטב מכל צדדיהם.
בינתיים, בצנצנת מכינים את המשרה. מעבירים פנימה את כל החומרים, ומשקשקים היטב.
בסיום הקלייה, כאשר הפלפלים מפויחים ורכים, מעבירים אותם לקערה ומכסים אותה בניילון נצמד. האדים שנוצרים מסייעים בקילוף הקליפה הדקה של הפלפלים. לאחר כעשרים דקות, פותחים את הקערה, מסירים את העוקץ והגרעינים, מקלפים את הקליפה השקופה, קורעים ביד לרצועות גסות ומכניסים לצנצנת עם המשרה. מאחסנים במקרר.
לטור המלא שהתפרסם בגלריה שישי עם מתכונים לעוד שני סלטים, לחצו כאן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה