מנהגי חגי ישראל נקשרים בעונות השנה והחקלאות המקומית, ועל כן לא מפתיע שהפרי הבולט בתקופת חגי תשרי הוא הרימון. לא רק משום תפארתו, אלא כי זוהי עונתו המרהיבה. המתכון הנוכחי, הלקוח מהמטבח הערבי של ערי המרכז בארץ, עושה שימוש במיץ רימונים טרי, ואם הוא חמוץ - מה טוב.
רומאנייה הוא מאכל ערבי המוכר בעיקר בערי המרכז של הארץ, כך הסבירה לי הבשלנית מיפו סברייה אבו-סייף אשר בהשראת המתכון שלה הכנתי את המנה הזו. הוא נחשב למאכל חגיגי, ואפשר להכין אותו מראש שכן נהוג להגישו קר. צורת הגשה זו, יחד עם ההוספה של מיץ הרימונים הטרי, הופכת את המאכל למעניין ומרענן חרף מרקמו הסמיך.
מצרכים:
עבור 4-6 סועדים
1/2 1 כוסות עדשים שחורות
1 חציל (400 גרם) חתוך לקוביות 2X2
3 כפות שמן זית
1 כף כמון
4 כוסות מים
קורט מלח
1 כוס מיץ רימונים (עדיף חמוצים, אך לא חובה)
1 כף קמח
להגשה:
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)
שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
משרים את העדשים בשפע מים למשך לפחות חצי שעה. במקביל, מחממים בסיר את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הכמון, מערבבים ולאחר כדקה מוסיפים את קוביות החציל. מערבבים מדי פעם, ומאדים אותן כעשר דקות עד שהן נצרבות ומאבדות מנפחן.
מסננים את העדשים השחורות, ומעבירים לסיר. מערבבים היטב, ולאחר כדקה מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול כ-35 דקות או עד לריכוך מלא של העדשים.
מסירים את המכסה, מוסיפים את המלח וממשיכים בבישול עוד כ-5 דקות לצמצום הנוזלים. מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הרימונים והקמח, ומערבבים היטב. מעבירים את התבשיל לקערות הגשה קטנות, ומכניסים למקרר, לאחר צינון מלא, למשך לפחות שעה וחצי.
הגשה: מזלפים מעל מעט שמן זית ומפזרים קוביות פלפל חריף.
רומאנייה הוא מאכל ערבי המוכר בעיקר בערי המרכז של הארץ, כך הסבירה לי הבשלנית מיפו סברייה אבו-סייף אשר בהשראת המתכון שלה הכנתי את המנה הזו. הוא נחשב למאכל חגיגי, ואפשר להכין אותו מראש שכן נהוג להגישו קר. צורת הגשה זו, יחד עם ההוספה של מיץ הרימונים הטרי, הופכת את המאכל למעניין ומרענן חרף מרקמו הסמיך.
מצרכים:
עבור 4-6 סועדים
1/2 1 כוסות עדשים שחורות
1 חציל (400 גרם) חתוך לקוביות 2X2
3 כפות שמן זית
1 כף כמון
4 כוסות מים
קורט מלח
1 כוס מיץ רימונים (עדיף חמוצים, אך לא חובה)
1 כף קמח
להגשה:
1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק (לא חובה)
שמן זית לזילוף
אופן ההכנה:
משרים את העדשים בשפע מים למשך לפחות חצי שעה. במקביל, מחממים בסיר את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את הכמון, מערבבים ולאחר כדקה מוסיפים את קוביות החציל. מערבבים מדי פעם, ומאדים אותן כעשר דקות עד שהן נצרבות ומאבדות מנפחן.
מסננים את העדשים השחורות, ומעבירים לסיר. מערבבים היטב, ולאחר כדקה מוסיפים את המים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול כ-35 דקות או עד לריכוך מלא של העדשים.
מסירים את המכסה, מוסיפים את המלח וממשיכים בבישול עוד כ-5 דקות לצמצום הנוזלים. מכבים את האש, מוסיפים את מיץ הרימונים והקמח, ומערבבים היטב. מעבירים את התבשיל לקערות הגשה קטנות, ומכניסים למקרר, לאחר צינון מלא, למשך לפחות שעה וחצי.
הגשה: מזלפים מעל מעט שמן זית ומפזרים קוביות פלפל חריף.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה