יום שני, 10 באוקטובר 2016

משביע ומזין: קציצות בקר עם אפונה

זהו אחד מהסירים שליוו את כל ילדותי: קציצות בקר עם אפונה ירוקה, חתיכות גסות של סלרי ומקל קינמון שמעורר את החושים. כיום, אני מכין את הסיר הזה פעם אחת בשנה - לארוחה המפסקת של יום הכיפורים. 


לטור המלא כפי שהתפרסם במוסף "גלריה שישי" בתאריך ה-07.10.2016, לחצו כאן.

מצרכים:
עבור 35 קציצות

1 בצל
1/2 צרור פטרוזיליה
2 שיני שום
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
1 תפו"א בינוני מגורר דק
1 כפית פלפל שחור
קורט מלח
1 כפית ראס אל חנות
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר

לרוטב:
3 כפות שמן קנולה
3 עגבניות מגורדות
1 כף רסק עגבניות
2 גבעולי סלרי חתוכים גס (4-5 ס"מ)
1 מקל קינמון
1 כפית חוויאג' (למרק)
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית סוכר
1/2 1 כוס אפונה יבשה שהושרתה בשפע מים מספר שעות
2 כוסות מים


אופן ההכנה:

מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר רחב ושטוח, מחממים על אש בינונית את השמן. כאשר הוא חם, מוסיפים פנימה את העגבניות המגוררות. מערבבים, ואחרי כשתי דקות, מוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים, ומוסיפים  את שאר מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. ממשיכים בבישול לפחות חצי שעה, או עד שהאפונה מתרככת.

בינתיים, מכינים את הקציצות: מעבירים למעבד מזון את הבצל, הפטרוזיליה והשום. טוחנים עד לקבלת מרקם משחתי. מעבירים לקערה יחד עם שאר המרכיבים (אגב, תפקיד תפוח האדמה הוא לקשור את הקציצות במקום ביצה שבדר"כ מוסיפים). לשים היטב, וקורצים עם ידיים רטובות כדורים קטנים (כגודל כדור פינג פונג). כאשר האפונה רכה, מוסיפים את הקציצות ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה. אם חסרים נוזלים, ניתן להוסיף מעט מים. לאחר כחצי שעה, מסירים  את הקציצות וממשיכים לבשל עוד כ 5-10 דקות עד לצמצום הנוזלים.

אם צמים, מומלץ להפחית בכמות התבלינים (בעיקר במלח) וכן להגיש לצד אורז מלא.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה