יום שני, 18 במאי 2015

When 2 become 1/ מתכון לטירמיסו פיסטוק

הקונדיטורית ענת קורוטיץ, או בשמה השני - כוכב מנצנץ, מתארחת בבלוג עם קינוח שבועות נוסף. בשבוע שעבר פורסמה הגרסה שלה לפחזניות הלימון של פייר הרמה בפוסט חגיגי ומושקע שהפך במהרה לאחד הנצפים בבלוג.

הקינוח הנוכחי שענת בחרה להכין במסגרת פרויקט קינוחי שבועות הוא פוסטמודרני קלאסי. היא לקחה שני מתכונים השייכים לשתיים מהדמויות היותר משפיעות עליה, ויצרה קינוח היסטרי חדש: טירמיסו פיסטוק. הקינוח מורכב משכבות של "ספוג" פיסטוק הלקוח מהמתכון של הבלוגרית "פיית העוגיות" לעוגת איביזה (עוגת פיסטוק-תפוז-נוגט לבן) וקרם טירמיסו הלקוח מהמתכון לטירמיסו קלאסי של "עוגיו.נט".


מתכון לטירמיסו פיסטוק


המתכון מתאים ל 8-10 קינוחי כוסות.

מצרכים לשכבות הפיסטוק מתוך הבלוג פיית העוגיות:
  • 140 גרם חמאה רכה
  • 140 גרם אבקת סוכר
  • 75 גרם שקדים טחונים
  • 75 גרם פיסטוקים טחונים
  • 20 גרם קורנפלור
  • 3 ביצים
  • 60 גרם מחית פיסטוק
  • 70 גרם חלבונים בטמפרטורת החדר
  • 15 גרם סוכר
אופן ההכנה:

בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים את החמאה הרכה ואבקת הסוכר עד שמתקבל קרם רך (2-3 דקות).
מוסיפים שקדים טחונים, פיסטוקים טחונים וקורנפלור, ומערבבים.


טורפים בקערה נפרדת את הביצים. מוסיפים בהדרגה לקערת המיקסר תוך כדי הקצפה, עד שמתקבלת מסה אחידה.
מוסיפים את מחית הפיסטוקים, ומערבבים.


מקציפים את החלבונים והסוכר בקערה נפרדת עד שמתקבל מרנג יציב.
מקפלים את המרנג לתוך התערובת הקודמת.


מחממים תנור ל-170 מעלות.
בינתיים, מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפיה, ומשטחים עליו את המסה.


אופים למשך כ-20 דקות. עוגת הפיסטוק צריכה להיות שחומה במקצת, אך עדיין רכה. מוציאים מהתנור, ומצננים לחלוטין.



מצרכים לקרם הטירמיסו מתוך הבלוג: עוגיו.נט:

  • 3 חלמונים
  • 100 גרם סוכר
  • 3 כפות ברנדי או מרסלה
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה (175 מ"ל)
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה 
אופן ההכנה:
על בן מארי, טורפים את החלמונים, הסוכר והברנדי (או המרסלה). טורפים ומבשלים עד שהמסה תופחת ומסמיכה. 
מורידים מהבן מארי, ומוסיפים למסה את המסקרפונה. מערבבים עד שהתערובת אחידה.


בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת המתוקה. מקפלים את הקצפת שמתקבלת לתוך התערובת הקודמת. התוצאה היא קרם דליל למדי, אך נטלי (בעלת הבלוג עוגיו.נט) מרגיעה ומסבירה שהקרם יתייצב בקירור.

מצרכים להרכבת המנה על פי הקונדיטורית ענת קורוטיץ:
  • חופן פיסטוקים שלמים
  • 2 מנות אספרסו (ניתן להמיר ב-100 מ"ל מים רותחים ושתי כפות גדושות של נס קפה)
  • 60 מ"ל מים
  • 3 כפות ליקר קפה (ניתן להמיר בברנדי, אייריש קרים או אמרטו)
  • אבקת קקאו לקישוט
אופן הרכבת המנה:

מחממים מחבת, וקולים את חופן הפיסטוקים. קוצצים את הפיסטוקים (במידה ובוחרים לקצוץ בפוד פרוססור, יש לקצוץ בפולסים קצרים מאוד כי אנחנו רוצים שהפיסטוקים יהיו קצוצים גס).


באמצעות רינג, קורצים עיגולים מתוך עוגת הפיסטוקים. העיגולים צריכים להיות בקוטר של הכוס אשר תארח את הקינוח. 
אם רוצים שיראו את שכבות הפיסטוק מבעד לכוס, בוחרים רינג שאפילו גדול במעט מקוטר הכוס. זאת מאחר וקרם המסקרפונה דליל יחסית (לפני שהוא מתייצב בקירור), ואם יהיה רווח, אפילו קטן, בין דופן הכוס לבין שכבות הפיסטוק - הקרם ייכנס ברווח ויסתיר את עוגת הפיסטוק. שוב, זהו רק עניין אסתטי ועיצובי. 


מכינים את נוזל הקפה: מערבבים את המים, האספרסו וליקר הקפה.


בכל כוס, מניחים עיגול של עוגת פיסטוק. באמצעות מברשת, מברישים את עיגולי עוגת הפיסטוק (ולא מטבילין! עוגת הפיסטוקים היא רכה גם ככה, בניגוד לבישקוטים בקינוח הקלאסי). 



מזלפים את קרם המסקרפונה על גבי עיגולי עוגת הפיסטוק בגובה של כ-1.5 ס"מ. מעל הקרם, מניחים עוד שכבת עוגת פיסטוק. מברישים גם אותה בנוזל הקפה.


מכסים בעוד שכבה של קרם מסקרפונה. באמצעות מסננת דקה, מפדרים את פני הקרם באבקת קקאו. מכניסים למקרר לכמה שעות טובות על מנת שהקרם יתייצב. לפני ההגשה מפזרים את הפיסטוקים הקצוצים. חג שמח!

2 תגובות:

  1. אמאלהההההה איזו שלמות!

    השבמחק
  2. יוווו זה נראה הורס!
    איך בא לי :)
    יופי של קינוח ושילוב טעמים מושלם

    השבמחק