יום ראשון, 25 בדצמבר 2016

רוקחים: ריבת תות-תפוח

מעטים הדברים שנותנים כל כך הרבה סיפוק במעט כל כך השקעה, וריבה היא אחת מהם. לכבוד עונת התותים, מתכון לריבת תות עם תוספת חמצמצה של תפוח גרני סמית. למרוח על לחם חם ולא לשכוח לעצום עיניים בביס הראשון


איך להכין ריבה בבית?


מצרכים (כ-500 מ"ל):

1 תפוח גרנד סמית'
500 גרם תותים, ללא העוקץ, חתוכים לרבעים
1 כוס + 1 כף (250 גרם) סוכר
מיץ מ-1/4 לימון


הכנה:

חותכים את התפוח לקוביות קטנות, ושומרים גם את הליבה. מניחים את קוביות התפוח בתחתית הסיר יחד עם הליבה. מעבירים פנימה את התותים החתוכים והשטופים, יוצקים את מיץ הלימון ומוסיפים מעל הסוכר. מניחים את הסיר, ללא כיסוי, על אש בינונית, ומבשלים כ-25 דקות. יש לשים עין מדי פעם על הסיר, ולוודא שהתכולה אינה גולשת. במידה והריבה מבעבעת מדי, יש להנמיך את האש. לאחר כ-25 דקות, יש לטבול כף בריבה ולסמן על גבה, באמצעות האצבע, פס. אם הפס נשאר – הריבה סמיכה, וניתן לעצור את הבישול. אל חשש אם הריבה נראית דלילה – היא ממשיכה להסמיך (במיוחד במקרר).



במקביל לבישול, מעקרים את הצנצנת: משרים את הפקק בקערה עם מים רותחים ואת הצנצנת מכניסים לתנור לחום גבוה למשך 10 דקות. כאשר הריבה מתקררת מעט, מעבירים אותה לצנצנת ומאחסנים במקרר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה