יום שלישי, 27 בדצמבר 2016

לימים גשומים: רולדת תות וקוקוס

בצק שמרים שמנמן שמתמסר בקלות יחד עם ריבת תות מתוקה יוצרים את העוגה המושלמת לימים הגשומים והקרים. מומלץ להגיש חם ליד הקפה


למעלה מ-15 שנה לא אכלתי מהעוגה הזאת, והריח שיצא מהתנור בזמן אפייתה זרק אותי באבחה חדה לילדות שכבר אינה. זו העוגה שאימי נהגה להכין לשבת, ומסיבה שאינה ברורה עברה להכין עוגות אחרות (טעימות לא פחות, אבל אחרות) והשאירה אותנו עם טעם של געגוע.

הבצק, עשיר בחמאה שתפסה את מקומה של המרגרינה הפופולרית של שנות ה-90, הוא בצק שמרים נוח לעבודה. המנוחה הארוכה במקרר, למשך כל הלילה, הופכת אותו לאלסטי אך יציב. כזה שאם מרדדים אותו, הוא לא מתמרד וחוזר אחורה. צייתן, בקיצור. המילוי הוא ריבה שאפשר להכין בקלות בבית (או כמובן לקנות) ושבבי קוקוס בנדיבות. מגישים את הרולדה חמה לצד קפה או תה רותח, ואם אפשר לסדר גשם ברקע - מה טוב. 


מצרכים (3 עוגות):

1/2 ק"ג קמח
1/2 כוס (120 גרם) סוכר
10 גרם (1 שקית) סוכר וניל
25 גרם שמרים טריים
2 ביצים, טרופות
200 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
1/4 כוס חלב
קורט מלח

אופן ההכנה:

מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, סוכר הוניל והשמרים. מפעילים את המיקסר, עם וו גיטרה, על מהירות איטית. תוך כדי פעילות, מוסיפים את הביצים (אפשר להכניס רק 3/4 מהכמות של הביצים, ולשמור מעט לצורך הברשת הרולדות). מגבירים מהירות למהירות בינונית. מוסיפים את החמאה, ולאחר שהיא נטמעת מעט ונוצרים "פירורי בצק" – מוסיפים בהדרגה את החלב עד שמתקבל בצק גמיש אך לא דביק מדי. אם הבצק רטוב מדי, מוסיפים עוד קמח. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד חלב (בהדרגה). מוסיפים את המלח, וממשיכים לערבל עוד כדקה. מוציאים מקערת המיקסר, מקמחים משטח עבודה ולשים בידיים כ-10 דקות (לא לוותר על הלישה).

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, ומכסים בניילון ומגבת. לאחר מנוחה של כחצי שעה, מוציאים מהבצק את האוויר, מכסים שוב ומכניסים למקרר למשך כל הלילה. למחרת בבוקר, עוד לפני הקפה, מוציאים את הבצק מהמקרר על מנת שיגיע לטמפרטורת החדר (כשעה). זה בסדר אם הבצק לא תפח עד הכפלת נפחו. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 3-5 מ"מ. מורחים מן הריבה (חשוב שתהיה קרה) על הבצק, ומשאירים שוליים נקיים מריבה. מפזרים קוקוס טחון בנדיבות ומגלגלים לרולדה. מהדקים היטב את השוליים ואת הקפל התחתון. מניחים את הרולדה בתבנית עם נייר אפייה כאשר הקפל כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק. מכסים את הרולדות למנוחה של כחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות. לפני הכניסה לתנור, מברישים את הרולדות בביצה טרופה. מכניסים לאפייה למשך 30 דקות עוד עד שהרולדה משחימה היטב. לא צריך לדאוג אם במהלך האפייה הרולדה נפתחת מעט או שהריבה נחשפת. מומלץ להגיש חם.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה